Πάρε μέρος στην
έρευνά μας!

download (1).png

Επιπλέον πληροφορίες για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων

 

Στο πλαίσιο της έρευνας που συμμετέχετε, θα συλλεγούν προσωπικά σας δεδομένα. Ως αποτέλεσμα, εφαρμόζεται ο Ευρωπαϊκός Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων - GDPR.

 

Θέλουμε να σας εφιστήσουμε την προσοχή στο γεγονός ότι επιπλέον των συνηθισμένων προσωπικών δεδομένων, όπως είναι η ηλικία και το φύλο, θα συλλεγούν «ειδικές κατηγορίες» προσωπικών δεδομένων, σε σχέση με τη θρησκεία, τη θρησκεία των γονέων σου, τη χώρα γέννησής σου, τη χώρα γέννησης των γονέων σου, των σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου σου, τη ψυχολογική σου ευζωία και τον τόπο που βρίσκεται το σχολείο σου.

 

Θέλουμε να σε ενημερώσουμε ότι το Ghent University έχει τον έλεγχο των προσωπικών σου δεδομένων στο πλαίσιο αυτής της έρευνας. Αυτό σημαίνει ότι οι ερευνητές και οι ερευνήτριες στο Ghent University αποφασίζουν για τον τρόπο και τους λόγους της επεξεργασίας στο πλαίσιο της έρευνας. Βέβαια, δεσμεύονται από τη φόρμα ενημερωμένης συγκατάθεσης που ενέκρινες στην αρχή της συμμετοχής σου στην έρευνα.

 

Αυτοί οι στόχοι της επιστημονικής έρευνας και κατ’ επέκταση αυτή η έρευνα διαξάγεται για το δημόσιο συμφέρον. Αυτό σημαίνει ότι θα δώσει πληροφορίες για την έρευνα, την πολιτική και τις προσπάθειες παρέμβασης με μία μεγαλύτερη κατανόηση της επίδρασης που έχουν οι πολιτισμικές και κοινωνικές νόρμες στις εμπειρίες θυματοποίησης και διακρίσεων των ΛΟΑΤΚ μαθητών και μαθητριών στο σχολείο.

 

Τα προσωπικά σας δεδομένα μπορεί να τα επεξεργαστούν ερευνητές, ερευνήτριες και βοιθεί έρευνας που εργάζονται στο FREE project στο Ghent University. Όλα τα άτομα που ανήκουν στο προσωπικό που χειρίζεται προσωπικά δεδομένα δεσμεύονται από τον Γενικό Κώδικα Συμπεριφοράς για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων και προσωπικών πληροφοριών.

 

Μετά το τέλος της έρευνας, άλλοι/ες ερευνητές/ριες μπορεί να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα, μόνο εφόσον συμφωνήσουν να διατηρήσουν την εμπιστευτικότητα όπως ζητείται σε αυτό το έγγραφο. Κάθε προσωπική πληροφορία που θα μπορούσε λογικά να σε ταυτοποιήσει θα έχει αφαιρεθεί ή αλλαχθεί, πριν κοινοποιήθουν οι φάκελοι σε άλλους ερευνητές και ερευνήτριες..

 

Σε συμφωνία με τη σχετική πολιτική του UGent για τα ερευνητικά δεδομένα, το Ghent University θα διατηρήσει τα δεδομένα ως μέρος της έρευνας για τουλάχιστον 5 χρόνια. Ένας αναγνωριστικός αριθμός θα ανατεθεί σε κάθε συμμετέχον άτομο. Στο τέλος της συλλογής δεδομένων (στο 2021, η ακριβής ημερομηνία θα αποφασιστεί), τα δεδομένα θα κατέβουν. Τα ονόματα των σχολείων θα κωδικοποιηθούν σε αριθμούς. Τα αρχικά ονόματα θα διατηρηθούν σε ξεχωριστό αρχείο μαζί με τους αναγνωριστικούς αριθμούς. Δύο χρόνια μετά το τέλος της συλλογής στοιχείων, το αρχείο με τους αναγνωριστικούς αριθμούς και τα ονόματα των σχολείων θα καταστραφεί.

 

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορείτε πάντα::

- Να ζητήσετε επιπλέον πληροφορίες για την επεξεργασία των δεδομένων σας.

Αν τα δεδομένα σας θα μπορούν για κάποιο λόγο να αποδοθούν με σαφήνεια σε εσάς, μπορείτε:

- Να ζητήσετε πρόσβασης στα αποθηκευμένα δεδομένα σας.

- Να ζητήσετε διορθώσεις, αν τα δεδομένα είναι λανθασμένα ή ατελή. Κατά τη διάρκεια επεξεργασίας αυτού του αιτήματος, έχετε το δικαίωμα να περιορίσετε την επεξεργασία των δεδομένων σας.

- Να ζητήσετε να σταματήσει η επεξεργασία των δεδομένων σας.

 

Αν έχετε ερωτήσεις για την έρευνα μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε με τον Κύριο Ερευνητή Salvatore Ioverno στην ηλεκτρονική διεύθυνση salvatore.ioverno@ugent.be. Αν έχετε ερωτήσεις ή προβληματισμούς για τα δικαιώματά σας ως άτομο που συμμετέχει στην έρευνα μπορείτε να επικοινωνήσετε με το υπεύθυνο άτομο (Data Protection Officer) στο Ghent University στο privacy@ugent.be.

 

Έχετε επίσης το δικαίωμα να υποβάλλετε παράπονο για τον τρόπο διαχείρισης των προσωπικών σας δεδομένων με την αρχή του Βελγίου που είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένωο:

 

Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA)

Drukpersstraat 35,

1000 Brussel

Tel. +32 2 274 48 00

e-mail:  contact(at)apd-gba.be

Website: www.gegevensbeschermingsautoriteit.be

Πάρε μέρος στην
έρευνά μας!

download (1).png